Kurz „První čárka + Monogramy“

Dvoudenní víkendový rytecký kurz.

Pokud tento kurz nemá datum konání a chcete ho absolvovat, je možnost přihlásit se na individuální kurz rytectví. Zde si můžete domluvit výuku přímo na míru vašim potřebám.

Tento produkt je momentálně nedostupný.

Chcete být informováni o konání kurzu?
Katalogové číslo: - Kategorie: ,

Popis

Tento intenzivní řemeslný kurz je spojením dvou samostatných vyučování.

V sobotu se naučíte základy z kurzu Jak vyrýt svou první čárku, který je o výrobě a broušení rýtka. Jak ho držet a vést materiálem.

A v neděli budete rýt Monogramy, stínovat a objevovat zákonitosti tvorby s písmeny. Navážete tak na dovednosti z předešlého dne, ukotvíte svoje řemeslné návyky, vyzkoušíte si různé materiály a dozvíte se něco o písmu.

Minimum teorie a maximum praxe! Se mnou to zvládnete!

Technika, kterou se naučíte, je jemná povrchová rytina. Používá se v kombinaci s ostatními při zdobení různých předmětů jako zbraní, nožů, šperků. Monogramy, nápisy a věnování to všechno se dá vyrýt. Tento druh rytin slouží také jako reprodukční grafická technika, která se dodnes objevuje jako volná výtvarná práce a hlavně dodnes se užívá při výrobě bankovek, kolků a známek!

Materiál, do kterého budete rýt, je v ceně kurzu a svůj výrobek si odnesete domů.

Máte i možnost koupit si nástroje, se kterými jste pracovali. Budete u práce sedět, můžete se i trošku ušpinit, tak na to pamatujte. Nezapomeňte si vzít brýle!!!! Pohodlné oblečení a dobrou náladu. Všechno ostatní vám půjčím. Zaparkujete zdarma přímo před budovou, kde se kurz koná. Začínáme v sobotu v 9 hodin ráno. V poledne uděláme přestávku na oběd, který si objednáme v místní restauraci s rozvozem a ve 13 hodin pokračujeme. Skončíme v 17 odpoledne. V neděli začneme také v 9 hodin – oběd –  konec bude v 16 hodin, abyste všichni pohodlně dojeli domů a ještě si odpočinuli. Potěšit své blízké můžete vlastnoručně rytým monogramem na přívěšku, noži, náramku, lžičce, zapalovači…. Tak pojďme do toho! Těším se na vás! Chcete se na něco zeptat? Tady je kontakt iris@iris-rytectví.cz

Další informace

Storno

Storno podmínky
Kurz je možné zrušit za těchto podmínek:
V případě storna kurzu 7 dní před konáním vám uložím peníze na dárkový poukaz, který můžete
uplatnit na jiný kurz. Poukaz je platný jeden rok od data kurzu. V případě pozdějšího zrušení účasti na
kurzu nebo absenci na kurzu peníze nevracím!
Děkuji za pochopení.

Recenze

  1. fiser.karel

    Na kurz „Moje první čárka + Monogramy“ jsem se velmi těšil a upřímně mohu říci, že jsem se v ničem nezklamal. Málokdy se slibované stane skutečností. Na tomto kurzu však vše předčilo v popisu slíbené. Namísto jinde nudného zapisování si poznámek, zde naprostou většinou času je praxe a zase praxe provozovaná vašima vlastníma rukama pod vedením zkušeného vyučujícího. Veškeré potřebné náležitosti byly pečlivě přichystané pro každého účastníka.
    Obdivoval jsem způsob, jakým nás paní Iris provázela celým kurzem. Informace byly dávkovány srozumitelně a pochopitelně i pro naprostého laika. Smekám před lektorčinou trpělivostí s vysvětlováním a opravováním našich začátečnických chyb, kterých jsme se zákonitě dopouštěli.
    Oba dva dny utekly skutečně jako voda v příjemném a tvůrčím duchu mezi stejně „postiženými“ lidmi. Každou minutu jsem si velmi užil.
    Děkuji touto cestou paní Iris za skvělý kurz, za její pomoc a úvod do tajů této krásné práce s kovem. Věřím, že se potkáme na pokračování.
    Pokud někdo o některém z kurzů uvažujete, doporučuji Vám, neváhejte. Stojí to za to.

    Přeji všem mnoho zdaru!

    Karel F.

  2. Markéta Marešová

    Dobrý den,

    paní Fojtíková, chtěla bych Vám touto cestou ještě jednou moc poděkovat za skvělý kurz v Kralupech. Váš entuziasmus, profesionalita a zároveň lidský přístup udělaly z těch dvou pošmourných dní zážitek, na který budu ráda vzpomínat. Jsem ráda, že jsem si mohla pod Vaším milým vedením vyzkoušet, jak těžká je Vaše práce. A musím obdivovat, jak Ve Vašich rukách vše vypadá tak lehce!
    Přestože sama nemám ambice v rytectví pokračovat, Vám přeji hodně podnikatelských úspěchů a hlavně platících zákazníků 🙂

    S pozdravem

    Markéta Marešová

Přidat recenzi